IMG_0109 Per vuitè any consecutiu  hem participat a la Fira de la Rosa de la ciutat de Roses amb un muntatge floral al teatre municipal  i una exposició de varietats de roses procedents dels nostres cultius.

Més de tres mil roses es van utilitzar per fer les diverses composicions florals que guarnien el jardí dissenyat per la nostra entitat i que van realitzar amb el suport de Marta Arnau i Sílvia Mir.

Pel que fa a l’exposició de roses els visitants van poder veure 13 varietats de roses d’hivernacle,  12 de roses miniatura, 24 de roses floribundes i 84 de rosers híbrids de te i grandiflores, en total 133 varietats de roses diferents. També hi havia exposada una varietat de rosa afectada pel que s’anomena “proliferació” o “fil·lòdia” que un productor  de roses ha sabut provocar en les seves roses i posar-les al mercat com una singularitat més de la gran variabilitat del món de les roses.

Aquesta anomalia, no és més que el creixement d’una rosa dins d’una altra rosa, pot ser provocada per qualsevol de les següents causes: mutacions genètiques aleatòries, gelades tardanes, causes víriques, elevades temperatures mentre es forma la poncella o l’ús de fertilitzants amb massa nitrogen.

IMG_0209La varietat ‘Splash eye’ amb la “proliferació”

Després de l’obertura de l’exposició les persones que van participar en els muntatges d’Arenys i de Roses, un total de tretze sòcies i socis, vàrem fer una visita i una cata de vins als cellers Martí Faixó al Mas Perafita i posteriorment un dinar al Cap de Creus.

Muntatge floral

 

 Exposició de roses

 

Bahia de Roses, Cellers Martín Faixó i Cap de Creus

 


 
 

IDIOMES »