viles florides 2019, JGU (19)

Per cinquè any consecutiu la ciutat ha estat present a l’entrega de les flors d’honor del moviment de Viles Florides. Aquests són els guardons amb què el moviment  reconeix la feina dels municipis en l’àmbit del verd urbà, de la transformació de l’espai públic amb l’enjardinament dels espais verds i de i l’organització d’esdeveniments relacionats amb els jardins i les plantes, programes d’educació ambiental, accions de participació ciutadana, etc.

Pel moviment l’ornamentació va més enllà de propiciar espais agradables i treballa per millorar la qualitat de vida dels veïns i la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental.

L’acte es va celebrar a la ciutat de Lloret de Mar i va estar    presidit per la consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà. La presentació i conducció del mateix va anar a càrrec del meteoròleg Francesc Mauri.

Les Flors d’Honor, son els distintius
De forma anual s’entreguen les Flors d’Honor, el distintiu que certifica aquests municipis com a viles florides. Les Flors d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– s’entreguen segons el criteri d’un jurat especialitzat. No tenim, fins el moment, cap municipi amb cinc flors d’honor.

Aquest 2019 Viles Florides ha valorat un total de 133 municipis, dels quals tretze són reconeguts amb quatre Flors d’Honor, 57 amb tres, 53 amb dues d’aquestes distincions i 10 amb un guardó. La Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), com a organitzadors de la iniciativa Viles Florides, ha valorat molt positivament el progressiu augment de participació, que ha passat dels 8 de l’edició de 2012, pels 66 de l’edició de 2015,  als 133 actuals.

La quarta flor d’honor per Sant Feliu de Llobregat
En les quatre anteriors edicions havien aconseguit tres flors d’honor. Aquest any Sant Feliu a obtingut la seva quarta flor d’honor.

Amb aquest resultat Sant Feliu supera la distinció aconseguida en les quatre edicions anteriors. Per part de l’Ajuntament de Sant Feliu han assistit a la gala l’alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz; el president de l’Associació Amics de les Roses, Jaume Garcia; i el tècnic municipal de Jardineria de l’Ajuntament, Lluís Nieto.

viles florides 2019, JGU (21)

 

IDIOMES »