viles florides 2018 guardo 001

Avui a Vila-seca ha tingut lloc l’acte de lliurament de les Flors d’Honor 2018 de Viles Florides.
L’acte ha estat presidit per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, l’alcaldessa en funcions del municipi, Manuela Moya, i el president de la CHOC, entitat impulsora de Viles Florides, Sito Vilarrubla. En aquesta setena edició han participat més de 130 municipis.
Sant Feliu ha obtingut, per tercer any consecutiu, tres Flors d’honor que han estat recollides pel Regidor de Cultura Manel Martínez, que ha estat acompanyat a l’acte pels Amics de les Roses.

viles florides 2018 vilaseca, JGU (10)

la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, l’alcaldessa en funcions del municipi, Manuela Moya,  el president de la CHOC,   Sito Vilarrubla i Manel Martínez entre d’altres.

Viles Florides, el moviment
Viles Florides vol reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu del parcs i jardins. Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

viles florides 2018 vilaseca, JGU (15)

Tots els participants

Les Flors d’Honor, son  els distintius
De forma anual s’entreguen les Flors d’Honor, el distintiu que certifica aquests municipis com a viles florides. Les Flors d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– s’entreguen segons el criteri d’un jurat especialitzat de la CHOC.  No tenim, fins el moment, cap municipi amb cinc flors d’honor.
Els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

viles florides 2018 vilaseca, JGU (92)

El Jurat

IDIOMES »