20191001_103940

Membres de l’associació amb tècnics i jardiners del parc

Al llarg de l’any l’Associació, d’acord amb la secció d’espais verds de l’Àrea Metropolitana, fa diverses visites concertades amb els tècnics i responsables del parc de la Torreblanca per comprovar l’estat de conservació i manteniments dels rosers.

Aquest any s’ha fet un tractament per part dels serveis de l’AMB, amb diversos productes tan per adoba els rosers amb un tractament amb un adob soluble per tal d’aconseguir una ràpida absorció, com per frenar l’afectació d’un fong que atacava la part radicular dels mateixos. El tractament consistia en un compost de microrrizes (Glomus) i bacteris PGPRS (Bacillus i Sacchoromy). Aquest activa el sistema radicular, augmentant la vigorositat de la planta i neutralitzant l’espai colonitzat pel Pythyium.

També, en aquestes visites, es va tractar l’afectació d’una mala herba, la jonça (Cyperus rotundus), una herba molt invasora i de difícil eradicació, que ha infectat part de les platabandes de rosers, que fins i tot travessa les teles anti herbes tradicionals i que te un creixement molt ràpid.

Els tècnics de l’Àrea van fer diverses proves amb altres malles i sembla que el resultat es prou bo amb una malla antiherba de polipropilè, no teixida i dissenyada per a un control de males herbes durador, eficaç i sense substàncies químiques, permet que penetrin l’aire, l’aigua i els nutrients, i deixa respirar a terra i a les arrels de les plantes.

Aquesta nova malla es podrà començar a instal·lar el proper hivern i a veure si a poc a poc podem erradicar-la i millorar la imatge del roserar.

Volem, des de aquestes ratlles, agrair l’esforç i la col·laboració dels jardiners del parc Torreblanca i dels tècnics de l’Àrea Metropolitana per mantenir el roserar del Parc de la Torreblanca.

 

IDIOMES »