El dissabte 11 de juny un grup de catorze socis i sòcies de l’entitat várem visitar els vivers Francisco Ferrer a València.

Euromed va ser el mitja de transport utilitzat per anar fins la ciutat del Túria, després de tres còmodes hores de viatge Matilde Ferrer i el seu marit, Vicens,  ens van recollir a la nova estació de Joaquin Sorolla iniciant la ruta cap a Chiva, localitat on Matilde té els seus vivers.

Durant  més de tres hores  vàrem poder visitar les diferents dependències d’aquesta moderna instal·lació dedicada al conreu de les roses.

 Dir que la majoria de producció d’aquest vivers és fa en “estaquilla” directa i que els rosers estan preparats per a la venda al cap de cinc o sis mesos de la seva plantació.

Matilde,  conserva un espai dedicat a la hibridació i a l’obtenció de noves varietats i produeix   rosers de jardí i rosers per a  flor tallada.

Vàrem poder visitar els diferents hivernacles on es fan tot el procés de reproducció: planta mare, plantació, creixement i per altra banda el seguiment de les noves varietats obtingudes, així com els camps on s’acumulen els rosers per la seva posterior distribució als mercats nacionals o estrangers i, finalment les oficines de l’empresa on Matilde ens va fer una petita demostració de com s’hibrida.

Després, paella al restaurant ”La rosa” a tocar de la platja i per la tarda visita a la ciutat de les arts de la ciència i al petit roserar situat al parc del Túria , a tocar del esmentat parc temàtic.

Una visita curta però intensa i força interessant.

IDIOMES »