visita nicoletta, 7 juliol 2016, JGU (34)

Aquests últims dies ha estat amb nosaltres Nicoletta Campanella i el seu col.alborador Annibal, ells formen part d’un projecte editorial, Nicla edizioni, especialitzat amb temes de costum, art  i moda,  va endegar un projecte anomenat la “Vie en roses”, una descoberta per Itàlia de les roses botàniques i antigues i de la seva relació amb el jardí, el paisatge, la cultura i l’art… El primer  llibre, d’una edició prevista de dotze volums, és sobre la R. banksiae, en ell parla dels  seus orígens i de la seva implantació a Itàlia, explicant històries sobre les mateixes i aportant nova documentació d’aquesta rosa tan singular com apreciada.

Tot i això la seva visita, apart de presentar-nos la seva feina  en el camp editorial, ve relacionada amb la Ciutat de Terni  i la rosa de Pere Dot, Sant Valentí.

Terni és una ciutat del centre de Itàlia, de la regió d’Umbria, que te per Sant patró a Sant Valentí, no cal que us recordi la relació romàntica d’aquest Sant amb tots els enamorats, tradició estesa mundialment, tot i que a Catalunya preferim el nostre Sant Jordi.

Ells volien dedicar una rosa al sant i que esdevingui una tradició el regal del roser Sant Valentí en aquesta jornada. Amb aquesta idea, al saber que Pere Dot ja havia fet una rosa amb el nom esmentat volien que els Dot hi participessin, per una banda autoritzant la presència de la rosa en el projecte i per altra amb la seva reproducció de forma massiva.

visita nicoletta, 7 juliol 2016, JGU (21)

Anna, Nicoletta i Pilar

La nostra entitat ha fet d’anfitriona amb tot aquest afer, amb la idea de seguir col·laborant amb la difusió del projecte i de la rosa.

Com sempre,  vàrem aprofitar per mostrar  la nostra tradició roserística i visitar  la ciutat, el parc i el roserar de Torreblanca i el roserar de Dot i de Camprubí, on Nicoletta i Annibal van poder contemplar exemplars del roser Sant Valentí.

visita nicoletta, 7 juliol 2016, JGU (13)

Foto de grup al roserar de Dot i de Camprubí amb la rosa Sant Valentí

La cosa ha anat prou bé i creiem que podrem seguir parlant del tema en properes ocasions.

visita nicoletta, 7 juliol 2016, JGU (52)

Nicoletta, amb la rosa Sant Valentí, al camp dels Dot a Begues

La rosa Sant  Valentín, és un roser miniatura, de color rosa porpra, de entre 25 i 30 pètals, molt floridor en corimbes de cinc a deu flors, creat per Pere Dot l’any 1970. És un creuament entre (Sweet Fairy x Perla d’Alcanada) X Perla de Montserrat. Està plantat al roserar de Dot i de Camprubí  des de l’any 2011.

visita nicoletta, 7 juliol 2016, JGU (49)

La rosa Sant Valentí

IDIOMES »