El passat dia 8 de febrer, convidats pels Amics del parc de Sant Jordi de l’associació de veïns de Ca n’Aurell de Terrassa,   membres de la nostra entitat van participar activament en una de les activitats organitzades, en el marc de l’anomenada “setmana verda”, per l’escola El Vallés d’aquesta ciutat.

L’activitat es va desenvolupar a la Masia Can Freixas i al parc de Sant Jordi on es troba situada aquesta Masia i, en el que es treballa per recuperar la presència de la rosa, tal com havia estat durant el passat segle. Prop de 40 nens i nenes de quart de primària van participar, en dos torns, en la xerrada que va fer en Jaume García Urpí, vicepresident dels Amics de les Roses, sobre el món de les roses i la dedicació d’en Pere Dot a la investigació de noves varietats de roses. Al llarg de l’exposició, es  va referir a la història de les roses, la seva presència geogràfica al món i, d’una manera molt gràfica va explicar a aquests alumnes les tècniques que utilitzava en Pere Dot per crear noves varietats de roses i tot el procés que seguia per aconseguir-ho.

Finalment, amb l’ajuda de la Pilar López, presidenta de la nostra entitat i d’una treballadora dels Serveis de Jardineria de Terrassa, els dos grups d’alumnes  van plantar en aquest parc una vintena de  rosers de la varietat Simón Dot.

Aquesta ha estat una experiència molt positiva per nosaltres, però, també, ha estat una activitat que ens ha permès parlar de Pere Dot i del que va representar el seu treball en aquell moment.

IDIOMES »