Per tercer any consecutiu seguim amb el procés de recuperació de varietats dels nostres roseristes. En aquesta ocasió a més de la col·laboració del roserar d’Europa Rosarium de Sangerhausen, hem comptat amb la col·laboració del roserar Ramón Ortíz de Madrid.

Les branques, anomenades estaquetes,  per extreure els brots  dels rosers obtinguts per Pere Dot i família, Ll. Pahissa, Ferrer, Munné, Camprubí, Muñoz i Galan,  han arribat per  tal de que els seus brots  pugin ser empeltats i posteriorment replantats al Roserar de Dot i de Camprubí, en un procés que durarà un llarg període de   temps.  En total han estat trenta dos rosers del roserar Europa Rosarium de  Sangerhausen i trenta una varietat del roserar  Ramon Ortíz de Madrid.

Val a dir que en contrapartida la nostra Associació ha enviat un roser, Ràdio,HPernt.P. Dot, 1934, a Sangerhausen, donat que aquesta varietat  aquest hivern se’ls i va glaçar. La necessitat de que les varietats de rosers estiguin en diferents parcs d’arreu facilita, com és aquest cas concret, el poder recuperar-les i poder seguir preservant-les, sobre tot pel que fa a  les varietats més històriques i antigues.

En aquest sentit el roserar Europa Rosarium ens ha demanat de poder consevar a casa nostra una col.lecció de roses Noisettes donat que ells, continuament, pateixent perdues d’questes varietatsper les baixes temperatures invernals  del seu pais. La col.lecció es composa de 15 varietats, algunes molt antigues com la rosa Desprez à fleur jaunes de 1835 o Cèline Forestier de 1842. Esperem que el procés de reproducció de les mateixes  sigui tot un èxit després del cru i sec estiu que hem patit.

IDIOMES »