Exposició de la Rosa de Roses

A iniciativa de l’Ajuntament de Roses que es va posar en contacte amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i els Amics de les Roses per tal de col·laborar en un projecte, que es va concretar amb la creació de la 1a Fira de la Rosa a la ciutat de Roses l’any 2012.

Un grup de persones socis i sòcies dels Amics de les Roses s’hi van desplaçar per realitzar els muntatges de totes les exposicions, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu, que va facilitar material i infraestructura. La primera s’inaugura el 21 d’abril de 2012 i es va poder visitar fins a la Diada de Sant Jordi.

En la primera fira, els Amics de lese Roses va participen aportant: una exposició sobre el projecte de les roses recuperades i la tradició de les roses a Catalunya, l’exposició d’aquarel·les del Rafael Plaza, “Les roses dels Dot” i una petita mostra de més de cent roses de jardí i de roses d’hivernacle, així com diversos muntatges florals.

La  Fira pretèn vincular el nom de la població amb aquesta flor, oferint diverses activitats paral·leles, com ara concursos, música i mercats. L’any 2012 va servir d’arrencada. Va tenir molt d’èxit. Des de llavors se celebra cada any, arribant a consolidar aquest esdeveniment a la ciutat de Roses.

Al llarg d’aquest temps ha tingut tres emplaçaments. Els primers anys va ser-hi als pavellons de la riera de Gírgoles, posteriorment al casal de Ca l’Anita i l’any 2018 al vestíbul del teatre municipal.

Els Amics de les Roses han participat en totes les edicions, realizant diversos dissenys i muntatges. En diverses edicions també s’han pogut veure l’exposició de poemes i haikus de la poetessa Joana Raspall “Vull dir rosa a la rosa” i l’exposició “La rosa, herència de forma, olor i color” o l’exposició sobre “La botànica de la rosa del Roserar de Dot i de Camprubí”, totes realitzades amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. A més s’han exposat roses dels nostres conreus de Torreblanca.

On som

Seu oficial: Ateneu Santfeliuenc | c/ Videl i Ribas, 25 | 08980 Sant Feliu de Llobregat | Telèfon 93 685 32 42 | Fax 93 632 72 19
Espai de treball: Palau Falguera, local Amics de les Roses, porxos jardí de la planta baixa | 08980 Sant Feliu de Llobregat
correu: santfeliu@amicsdelesroses.cat

IDIOMES »