El proper dimecres, 18 de febrer, tindrà lloc la “ I Jornades de millora genètica de Catalunya”

La jornada té com objectiu esdevenir un punt de trobada per a la reflexió i el debat sobre la millora genètica vegetal que s’ha realitzat i que es realitzarà a Catalunya en els pròxims anys.

El mendelisme es va explicar per primera vegada a Catalunya, fa ja gairebé cent anys, a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona. Malgrat a l’Escola se segueixen explicant les lleis de Mendel, ara disposem d’un coneixement profund de les bases de la variabilitat i de l’herència. No només això, a partir d’aquest coneixement s’ha desenvolupat una potentíssima tecnologia que, aparentment, no té límits per modificar els organismes vius. Quina ha estat la història de Catalunya en millora genètica vegetal? Quins projectes s’estan duent a terme actualment en aquest camp? Quines són les perspectives de futur?

En aquesta Jornada participarà en Jordi Dot per explicar l’experiència de la creació de roses noves a Catalunya iniciada pel seu avi, Pere Dot, veritable artífex de la innovació roserística a casa nostre i de reconegut prestigi internacional. La seva participació comptarà amb el suport del documental produït pels Amics de les Roses, que recull a grans trets els diversos camps de treball i els principals èxits de Pere Dot al llarg de la seva vida professional.

La Jornada tindrà lloc el dia 18 de febrer 2015, a partir de les 16h.

Lloc: Sala d’actes de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (l’ESAB-) Edifici D4 (41° 16′ 33″ N, 1° 59′ 12″ E) c/Esteve Terradas, 8, 08860 Castelldefels

Podeu veure el detall del programa a continuació:

 

jornades millora genètica

jornade millora genètica 2

IDIOMES »