Rosa 'Mediterrània'

Rosa ‘Mediterrània’

El passat mes de juliol, com vàrem comentar en la noticia anterior, es van recollir diversos esqueixos per a la seva reproducció. Una part d’aquests esqueixos van anar als Estats Units, a petició del president de la Califòrnia Coastal Rose Society, per tal de poder tenir una col·lecció de rosers catalans i espanyols i sobre tot de roses de Pere Dot. Aquesta operació es va fer a través d’un viver de roses antigues situat al sud de França, el Roseraie du Dessert.

A través d’aquest mateix viver hem pogut establir relació amb el roserar hongarès de Budatétényi (Budatétényi Rózsakert), situat a la ciutat de  Budapest, on es pot contemplar una col·lecció de més mil varietats de rosers, principalment amb una col·lecció de 250 varietats de rosers d’hibridadors hongaresos i molts d’altres creats entre els anys 1960 i 70. Dins d’aquesta segona col·lecció disposa d’unes 13 varietats de rosers dels creadors catalans Dot i Camprubí.

De les varietats de que disposen i que no teníem al nostre roserar ens han enviat les següents:

‘Princesa Sofía’ HT 1972 Simó Dot
‘Mediterrània’ HT 1943 Pere Dot
‘Arminda’ HT 1956 Camprubí
‘Raquel Meller’ HT 1957 Camprubí
‘Rosalinda’ HT 1945 Camprubí

Els empelts d’aquests rosers van arribar a finals d’agost directament als vivers Dot i seran empeltats aquest setembre als seus camps de conreu de Begues. Les varietats estaran disponibles per ser plantades al Roserar de Dot i de Camprubí al novembre de 2021.

Amb aquesta nova recuperació seguim ampliant el nombre de varietats dels obtentors catalans al Roserar de Dot i de Camprubí que estarà a l’entorn de les 250 varietats d’un total de 428 varietats que es el conjunt de rosers que formen part de les diverses col·leccions.

La tasca de recuperació d’aquest rosers la portem fent els Amics de les Roses des de l’any 2010, gràcies al treball realitzat i amb els principals roserars del nostre país i d’Europa.

IDIOMES »