La campanya de promoció feta des de la nostra entitat, la dedicació i l’esforç per al muntatge de la 64a Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu de Llobregat i les activitats complementàries s’ha vist recompensat.

Concursos de roses de la 64a Exposició Nacional de Roses.

L’Exposició Nacional de Roses és un dels esdeveniments més singulars i sempre esperats per la ciutadania, però enguany ha superat totes les expectatives. Les santfeliuenques i els santfeliuencs esperaven la seva arribada i amb més alegria que mai han omplert el recinte de l’exposició i l’itinerari del centre de la ciutat on les roses eren presents engalonant les façanes de diferents edificis. D’aquesta manera els visitants locals i foranis van poder gaudir de les roses a les façanes del Mercat Municipal, la Catedral, la Sala Ibèria, el Centre Parroquial, la casa del Dr. Martí (Clysa), la Unió Coral i el col·legi de les Mercedàries. El carrer de Pou de Sant Pere guarnit servia per marcar el recorregut entre el recinte habitual de l’Exposició Nacional de Roses i la zona de façanes, amb roses, alhora que contribuïa a la creació d’un ambient festiu.

L’edició amb més visitants 

Milers de persones, més de 25.000, de la ciutat i de molts altres indrets, principalment de Catalunya, han visitat l’Exposició Nacional de Roses i han gaudit de les exposicions, demostracions i tallers que van tenir lloc al llarg del cap de setmana. Hem tingut l’oportunitat de parlar amb moltes de les persones que ens van visitar, ens hagués agradat fer-ho amb moltes més, no ha estat possible, però sabem que han visitat l’exposició persones procedents d’indrets molt diversos com ara Barcelona, L’Hospitalet i municipis de les comarques del Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès, Berguedà i Bages. També van venir d’Andorra, Alcoi, Lleida, Tarragona i de les comarques del Berguedà i del Bages. Les persones que visitaven l’exposició per primera vegada manifestaven el seu entusiasme i la voluntat de tornar en properes edicions.

Japó, inspiració de l’Exposició

El tema escollit per als enjardinaments i muntatges florals d’enguany ha estat el Japó, de manera que al fer el recorregut pel recinte de l’exposició podíem veure un jardí típic japonès ambientat amb un llac i el seu pont, diferents elements decoratius com el bambú, una casa del te, una campana i un pòrtic anomenat tori. Tanmateix, a la terrassa del Cigne estava l’espai sogetsu on es va treballar amb una versió lliure d’aquest art amb grans centres florals. Per al muntatge floral del llac es van utilitzar grans trípodes de bambú on penjaven grans centres de roses. Les decoracions de les sales dels Vents i dels Àustria donaven pas a l’exposició d’ikebana. D’altra banda, a la zona del jardí es van situar l’espai dedicat als jardins en miniatura, en els que es van utilitzar per al seu muntatge palaus i elements diversos típics del Japó i fins i tot es va reproduir en un d’aquests el jardí que hi havia a la sortida de la carpa de concursos de roses.

La cultura del bonsai de la mà de la Coordinadora d’associcions de bonsai de Catalunya

L’elecció d’aquest tema ha estat relacionat amb la convocatòria de la Coordinadora d’associacions de Bonsai de Catalunya, per fer una exposició conjunta en el marc de l’Exposició Nacional de Roses i organitzar activitats diferents en relació amb la cultura del bonsai. El resultat del muntatge ha estat molt satisfactori i els visitants han valorat el treball fet per l’equip de persones participants. La feina del Club Bonsai Sant Feliu ha fet possible que aquesta activitat hagi assolit tan bons resultats.

Creiem que amb el muntatge hem assolit el resultat esperat, així ho reconeixien els visitants i fins i tot el cònsol d’aquest país a Barcelona, Sata Yasushi, a qui vàrem tenir l’oportunitat de saludar el dia de la inauguració. Dissabte a la tarda es van fer dues sessions de la cerimònia del te, una activitat que ha resultat sorprenent per a molts però molt ben valorada per totes les persones que van assistir-hi.

 

El pavelló dedicat als concursos de roses ha estat un dels espais més valorats. Aquí hi havia més de 400 gerros en els que s’exposaven més de 200 varietats de roses de les diferents classes, grandiflora, floribunda o poliantha i miniatura. Tots els concursants eren persones aficionades que presentaven a concurs les varietats de roses que mantenen al llarg de l’any, de tots aquests la gran majoria són persones que formen part de l’Associació Amics de les Roses.

 

Activitats relacionades amb el món de les roses

Es van realitzar diferents visites guiades a l’Exposició de Roses, on van participar al voltant d’un centenar de persones i al Roserar de Dot i de Camprubí amb una participació d’unes 150 persones.

Els tallers adreçats als infants, els de kokedama i el de tractament i cura de bonsai s’han omplert. El mateix que ha succeït amb les demostracions d’art floral.

A les demostracions de La Cuina de les Roses l’espai estava ple i tothom que va degustar els plats va manifestar que havíem agradat, i estaven molt satisfets per les explicacions de les receptes de Marta Amorós.

A les sales d’exposicions de la planta baixa del Palau també van lluir les magnífiques fotos del Concurs de fotografia organitzat per Creació 90.

Des d’aquí volem agrair la col·laboració de totes escoles, associacions i persones que d’una o una altra manera han participat en l’organització i desenvolupament d’aquest esdeveniment i felicitar-los perquè entre tots i totes hem pogut assolir un resultat tan magnífic com el que ha estat l’Exposició Nacional de Roses i les activitats organitzades al seu entorn. De manera molt especial volem agrair l’esforç i la dedicació de totes les persones de la nostra entitat que han participat, del col·lectiu encarregat del muntatge dels jardins en miniatura i del Club de Bonsai Sant Feliu. També a l’empresa de logistica MP i al Servei de Manteniment de la ciutat.

Sense dubte, creiem que l’Exposició Nacional de Roses ha estat un èxit, continuarem treballant perquè així sigui en la propera edició.

Associació dels Amics de les Roses. Foto, Marc Rius.

Associació dels Amics de les Roses. Foto, Marc Rius.

Visca l’Exposició Nacional de Roses, visca Sant Feliu, la Ciutat de les Roses.

IDIOMES »