La setmana passada, va tenir lloc al roserar Dot i de Camprubí de la nostra ciutat una plantada simbòlica dels rosers que estem recuperant de Pere Dot, de la seva família i d’altres obtentors catalans.

A l’acte, Jaume Garcia va fer una explicació de la feina que en aquest moment s’està fent, tant a nivell de recuperació de varietats, tasca que està desenvolupant la nostra Associació, com a nivell de plantació, treballs que està duent a terme un pla d’ocupació de l’Ajuntament de la Ciutat. Va explicar, a grans trets, el projecte del Roserar, tant pel que fa a la distribució d’espais, com a la col·lecció de varietats que hi haurà en ell.

Pilar López, va agrair als presents la seva assistència i sobre tot a les persones, empreses i entitats que han apadrinat el retorn a Sant Feliu d’aquests rosers. Finalment, l’alcalde la ciutat, Jordi San José, va agrair el treball i l’esforç que està fent l’entitat i, es va comprometre a conservar els rosers recuperats i a fer difusió, sobre tot a nivell escolar, del patrimoni roserístic de la nostra ciutat.

Posteriorment, les persones, empreses i entitats que han apadrinat els rosers van participar en la plantació.

Al Roserar, s’estan plantant en aquest moment una setantena de rosers de Pere Dot i de la seva família, dels quals  21 varietats son procedents del parc Europa Rosarium de Sangerhausen, Alemanya.

 

IDIOMES »