Tot i que la majoria de informacions de les activitats realitzades en el mes d’abril i maig han estat presents a la web, el volum de feina no ens ha permès dedicar-hi massa temps a informar sobre les mateixes. En aquest article farem un repàs d’aquests dos mesos.

Plantació al roserar Cervantes,     foto A. Criado

Plantació al roserar Cervantes, foto A. Criado

Varietat Núria Feliu

El 31 de març va tenir lloc al roserar del parc Cervantes de Barcelona la plantació de la varietat Núria Feliu, amb presència de l’artista, de Joan Nicolau impulsor de l’acte, de representants de la familia Camprubí, de l’ajuntament de Barcelona i d’un grup dels Amics de les Roses.

Espai Terra

L’entitat va participar en el reportatge que es va fer sobre el parc de la Torreblanca i en Pep Clavero va fer diverses explicacions sobre roses: per veure més:

http://www.tv3.cat/videos/5001491/Espai-Terra-dijous-3-dabril

Les Arrels de les roses

Abril va començar amb la projecció del documental “Les Arrels de les roses” a televisió de Barcelona (Btv), el mateix es va adaptar per tal de que durés mitja hora, sembla que el nombre d’espectadors que el van veure ha estat significatiu.

Sant Jordi

Després, va venir Sant Jordi, com sempre la plaça de la Vila es va omplir de gom a gom, on unes quaranta parades de comerços i entitats venien llibres i roses, com és tradicional es va presentar el cartell de la Festa de primavera i el regal institucional, aquest any a càrrec de l’artista local Antònia Hernández, uns gravats “il·luminats” representats diverses formes de roses. Com sempre vàrem acabar la diada amb la tradicional pluja de pètals i el pastís d’aniversari de l’entitat.

La Cuina de les roses

El 26 i 27 d’abril va tenir lloc la cuina de les roses. A la plana web dedicada a aquestes jornades gastronòmiques hi ha tota la informació sobre les mateixes i els diferents vídeos que es van gravar.

Veure més:

Tots els vídeos de La cuina de les roses 2014

El grup de Sant Feliu amb les organitzadores del concurs de Figueres, foto A. Criado

El grup de Sant Feliu amb les organitzadores del concurs de Figueres, foto A. Criado

Roses de Sant Feliu al concurs de Figueres

El dia 30 d’abril vàrem col·laborar amb el concurs de roses que se celebra a la ciutat de Figueres. Aquest és un concurs que ve dels anys cinquanta i enguany els organitzadors ens vàrem demanar col·laborar en el mateix i un grup de socis i sòcies va portar una trentena de gerros de les varietats que conreem a Torreblanca.

l’Exposició Nacional de Roses

El dia 9 es va inaugurar l’Exposició Nacional de Roses en la que vàrem tenir una àmplia participació: muntatge de l’espai “La Mediterrània”, l’estand de productes, els conccursos de roses, l’espai del Japó, amb la “casa dels Ikebana” i de l’Europa del barroc, la demostració d’art floral, la presentació de les roses “Joana Raspall” i “Òmnium Cultural”, l’organització de la visita dels participants a la convenció de Barcelona “Roses in the Sun” i les visites guiades al roserar de Dot i de Camprubí. Com podeu veure un bon grapat d’activitat en el marc de l’ENR.

La convenció de Barcelona “Roses in the Sun”.

Aquesta convenció organitzada per la World Federation of Rose Societies, l’Asociación Española de la Rosa i l’ajuntament de Barcelona va comptar amb la nostra col·laboració, en concret vàrem organitzar la visita a l’ENR i el posterior dinar, la visita al parc de Torreblanca i els conreus de roses de l’associació, en aquest cas  amb col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la visita al roserar de Dot i de Camprubí i vàrem participar amb una ponència “Els colors de la Mediterrània de les roses de Pere dot” a càrrec de Jaume Garcia, l’Exposició “Pere Dot, l’aventura de les roses a Catalunya” amb col·laboració i patrocinada per l’ajuntament de Sant Feliu i un espai de productes amb roses, dir també que un membre de l’entitat va formar part del comitè científic de les jornades i que l’Alcalde de Sant Feliu i la presidenta de l’entitat van formar part del comitè d’honor de les jornades.

A les jornades hi van participar prop de dues-centes persones de vint-i-quatre països.

Veure reportatge:

http://youtu.be/Z4KPF_bS9Z0

Com podeu veure han estat dos mesos de intensa activitat per part de la nostre entitat.

IDIOMES »