I PREMI MILLOR FLORIBUNDA / MULTIFLORA

I Premi millor rosa floribunda /multiflora Rosa ‘Enjoy’: KO 09/2539 01. Obtendor: W. Kordes Fills

Aquest any el Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona ha estat atípic. La crisi sanitària provocada per la Covid no ha permès que se celebrès al maig en el format habitual i les valoracions finals han finalitzat al mes de novembre. El sistema d’avaluació ha anat a càrrec de la comissió permanent del jurat, al no poder reunir-se el jurat internacional.

S’han lliurat deu premis: sis per a la millor varietat de cada tipologia de rosers i quatre més i un accèssit per a les qualitats dels rosers. El Premi Barcelona, per a la millor varietat del concurs ha estat per a la rosa ‘Enjoy’ (KO 09/2539 01) de l’obtentor W. Kordes Söhne d’Alemanya, amb una puntuació de 67,82 sobre 100. Altres premis, com la rosa ciutadana, els de la gent gran i les escoles no s’han pogut atorgar aquest any per les restriccions sanitàries.

Destacar el premi a la varietat més novedosa, donada per la nostra entitat Amics de les Roses de Sant Feliu, que ha estat per a la rosa floribunda SAS-341-15 de l’obtentor Weeks Roses dels Estats Units.

Premi a la varietat més novedosa (Amics de les Roses de Sant Feliu)

Premi a la varietat més novedosa (Amics de les Roses de Sant Feliu) Rosa: SAS-341-15 Obtentor: Weeks Roses, País: Estats Units d’Amèrica

Prop d’un centenar de rosers i vint-i-cinc obtentors internacionals

Han concurregut 93 varietats: 31 híbrids de te / grandiflora, 36 floribunda / multiflora, 11 paisatgistes / arbustius, 2 entapissants, 6 miniatures i 7 rosers enfiladissos.

Els rosers han estat presentats per 25 obtentors internacionals, procedents de deu països (Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Estats Units, Espanya, França, Itàlia, Japó, Països Baixos i Polònia).

Obtentors presentats al concurs:
França: Dominique Croix, Roseraies G. Delbard, Laperrière, Alain Meilland, Roseraies Orard, Roses André Eve, Michele Richardier, Roseraie Reuter, Nirp, Jacques Ranchon Ann Velle-Bouldolf
Espanya: Matilde Ferrer Sena i Arnau García Ferrer
Països Baixos: Interplant B.V.
Dinamarca: Pernille & Mogens N. Olesen de Poulsen Roses
Japó: J Kimura (presentat per Roses André Eve)
Alemanya: W. Kordes Söhne i Rosen Tantau
Itàlia: Davide dalla Libera
Polonia: Lukasz Rojewski, na Spek Rozen B.V.

Bèlgica: Martin Vissers
EUA: Weeks Roses i William J. Radler

Premi a la varietat més perfumada (Amics dels Jardins)

Premi a la varietat més perfumada (Amics dels Jardins) Rosa: 14-5-15/12-1 Obtentor: Davide dalla Libera, Novaspina Roses, País: Itàlia

IDIOMES »