IMG_7428

Fa uns dies us convidàvem a visitar el Roserar del Dot i de Camprubí aprofitant les passejades que podem fer en aquests moments de confinament. Avui us volem proposar una visita al roserar del Parc de la Torreblanca, un roserar diferent si el comparem amb l’altre.

Hi podem trobar dues grans col·leccions. A la primera terrassa, la que està tocant a l’avinguda de la Generalitat de Sant Joan Despí trobem la col·lecció dels socis i sòcies dels Amics de les Roses, més de 1.100 rosers, d’unes 200 varietats de roses diferents. Aquest espai consta de tres grans parcel·les, organitzades en 16 platabandes cada una. Cada soci disposa d’una a quatre platabandes on ha anat plantant la seva col·lecció particular. També trobem un altre col·lecció situada en tres terrasses més, amb un total de set parcel·les amb setze platabandes cadascuna i 26 rosers per platabanda, amb un total de 112 varietats i prop dels tres mil rosers. Aquesta col·lecció està formada per varietats de diferents obtentors catalans i espanyols i una parcel·la dedicada als rosers que anomenem col·lecció general, rosers d’obtentors internacionals com Meilland, Kordes, Dot o d’altres,  que pel seu èxit s’han mantingut a través del temps i no poden faltar en cap jardí, roses com: Mme. A, Meilland, Rose Gaujard, Mount Shasta, Allgold, Queen Elizabeth i altres.

Igual que al Roserar de Dot i de Camprubí la floració d’aquest any ha estat extraordinària i és un gaudi per als sentits poder passejar pel mateix. Us animen a la seva visita.

El Parc de Torreblanca pertany als municipis de Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern i està gestionat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’Associació d’Amics de les Roses ens fem càrrec del manteniment dels rosers del seus socis i sòcies

El reportatge fotogràfic ha estat realitzat per Xavier Galiana.

Cliqueu les imatges per obrir les galeries.

IDIOMES »