IMG_6577

En aquestes dates, en què estem encara en fase de confinament, la visita al Roserar de Dot i de Camprubí de Sant Feliu de Llobregat és obligada. La floració està en el seu màxim esplendor i podem contemplar i olorar milers de roses de tots colors, formes.

Passejar pels camins del parc descobrint a cada moment roses diferents amb els terres plens de pètals caiguts, amb la flaire del seu olor que envaeix tot el parc és un petit festival per als sentits.

Podem contemplar més de 400 varietats de roses, organitzades en diferents col·leccions i tipologies, on podem llegir les explicacions dels seus orígens i evolució. El parc compta amb la major col·lecció de rosers d’obtentors catalans i espanyols, amb més de 250 varietats que és única al món.

No us podeu perdre aquesta visita on poder veure les delicades roses Noisettes o els esplendorosos híbrids de te i les coloristes roses Pernetianes de les quals Pere Dot deia d’elles; “ les boniques coloracions de les roses Pernetianes que mai havien estat obtingudes per a cap altre rosa…”. Podeu explorar roses vingudes d’arreu de l’hemisferi nord: Japó, Xina, Pèrsia, Amèrica del Nord… o poder descobrir la rosa ‘Si’ , la més petita del món, creada per Pere Dot l’any 1957. També podeu contemplar les roses creades pels nostres roseristes des dels any 20 fins els nostres dies.

Una visita de la qual estem segurs que la podreu gaudir en família.

El Roserar de Dot i de Camprubí està obert de dimarts a diumenge, de 10 a 21 h.

El reportatge gràfic ha estat realitzat pel fotògraf Xavier Galiana.

Dades practiques:

1,7 Hect. 430 varietats de rosers, creat 1997.
Adreça: Rambla marquesa de Castellbell (Barri de les Grasses)
08980 Sant Feliu de Llobregat
Horaris i dies de visita: de dimarts a diumenge, de 10 a 21h. dilluns tancat.

IDIOMES »