Cartell Roses de Tardor de 2020

Altres anys, per aquesta època estaríem preparant Roses de tardor, un esdeveniment força singular dins del món de les roses, doncs mentre a la majoria de països europeus les roses han començat el seu procés d’hibernació, a les nostres contrades ens preparem per fer-hi una exposició.

Aquest any, però, no serà així. I no per culpa de les roses que en aquests moments tenen una magnífica floració. Tampoc per culpa de les nostres sòcies i socis, delitosos de voler mostrar les roses de les seves col·leccions i conreus. Aquest any, com malauradament era d’esperar, l’esdeveniment s’anul·la per la pandèmia de la Covid. No podrem celebrar el 10è aniversari de la seva creació.

 

 

 

 

Deu anys de Roses de Tardor

Fa deu anys, en les jornades que vàrem dedicar a Pere Dot, amb motiu del 125è  aniversari del seu naixement, van sorgir Roses de tardor, unes jornades dedicades als amics i aficionats a les roses, on hem pogut gaudir de conferències, exposicions, muntatges florals i activitats diverses i on l’entitat ha aprofitat per donar el seu humil guardó.

Primeres Jornades de Roses de Tardor al Palau Falguera

Primeres Jornades de Roses de Tardor

Sala d’exposicions del Palau Falguera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El periodista santfeliuenc Joan Salvat va ser la persona que va fer la conferència inaugural d’aquella primera jornada l’any 2010. Va començar la seva intervenció tot dient:

Què seríem sense els nostres records. Sense que el pas del temps i de la vida ens deixés marques i moments. Què és d’un poble o d’una ciutat que oblidi les persones que l’han posat en el mapa, que l’hi han donat nom, personalitat i color.”

Potser, en aquest forçat any sabàtic que ens toca viure, caldrà fer reflexió de la nostra marxa al llarg d’aquests d’anys de feina intensa i agafar forces per quan passi aquest parèntesi i reprendre amb més ganes que mai el llegat de les nostres roses.

IDIOMES »